Advies

Wie zou je bellen?
‘Stel je voor dat je ‘s nachts met pech langs de weg zou staan en je had één kwartje*, wie zou je dan bellen?’ Een oud-collega van me stelde me ooit onverwachts deze vraag. Ik had gelijk iemand in gedachten. Een vriend, die me nooit zou uitlachen omdat ik had gedacht nog wel even door te kunnen rijden met een bijna lege tank. Me mijn missers direct zou vergeven. Die me eerst uit de brand zou helpen en me dan pas ongezouten de waarheid zou vertellen. Zoiets. Aan wie denk jij meteen?

*een kwartje is een oudhollandse muntsoort

 

Appen mag natuurlijk ook
Als ondernemer of kenniswerker sta je er ook wel eens onverwachts alleen voor. Of zie je het even niet meer zo scherp, omdat je er al zo lang naar hebt zitten kijken. Dan kan het nuttig zijn om een sparringpartner te hebben. Iemand met ervaring en afstand, verstand van zaken. Iemand, die er niet voor terugschrikt om je te confronteren met je gedachten. Die het niet van je overneemt, maar je snel weer op weg helpt. Met een plan, een oplossing of –waarom niet?- met een extra paar handen. Bel (of app) me dan gerust.

Ik werkte de laatste jaren ook als interimmer. Lekker de handen uit de mouwen steken, er tegenaan gaan en daarna de boel weer netjes achterlaten. Soms werkte ik op de achtergrond bij het ontwikkelen van programma’s of bij het (re-)organiseren van een bedrijf.