Training

Werk is topsport
De vergelijking tussen werk en topsport wordt veel gemaakt. Zeg nou zelf: er wordt altijd een topprestatie van je verwacht, een goede techniek en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Een winnaarsmentaliteit en pure clubliefde. Je moet met de media om kunnen gaan en oog hebben voor je fans. Je weet ook, dat topsporters het grootste deel van hun tijd besteden aan trainen?
 

Steeds beter worden, letten op de kleinste details, onderling afstemmen, conditie op peil houden (en vooral ook genoeg tijd nemen om uit te rusten voor de volgende topprestatie)? Bij vitale bedrijven gaat het precies zo. Daar worden de spelers niet alleen ingezet voor één lange, doorlopende wedstrijd, maar is er voldoende tijd en geld voor een goede voorbereiding en verzorging. Investeren in de persoonlijke ontwikkeling van je profs, club of team betaalt zich altijd terug. Selecteer en train jonge talenten, houd de belangrijke spelers fit en zorg voor spelvreugde. Plezier, passie en prestatie. Daar gaat het om. In sport èn werk.

 

Training en teamcoaching
Ik heb een jarenlange ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van programma’s voor ‘topsporters’ uit de zakelijke dienstverlening. Er is altijd aandacht voor techniek en vaardigheden van de professional. De dooddoener: ‘wat vind je er zelf van?’ is nu eenmaal geen Haarlemmer olie. Ook van een trainer mag worden verwacht, dat hij een uitgebreid instrumentarium heeft van oefeningen en oog heeft voor zowel het hele team als ieder individu. Er is dus veel aandacht voor wat de deelnemer kan of wil leren. Daarnaast besteed ik altijd aandacht aan visie, houding en gedrag, oftewel: wie hij is. Of graag zou willen zijn.

Trainingen

Sales is niet mijn ding

Ben jij ook zo’n professional, die houdt van z’n vak en het liefst gewoon bezig is met leuke opdrachten? Iemand met een gezonde weerzin tegen alle randverschijnselen, zoals administratie, urenverantwoording of erger nog: sales? ‘Sales is niet mijn ding’. Zou deze uitspraak van jou kunnen zijn? Moet je opeens nog verkopen ook…

Voor professionals, die in samenwerking met accountmanagement of business development ook zelf moeten bijdragen aan de verkoop van hun bedrijf ontwikkelde Eric Elbers een praktische, eenvoudige training om de verkoopvaardigheden te vergroten. Speciaal voor deze professionals schreef hij het boek ‘aan de slag!’ met vijftig handige tips om verkoop-resultaten te verhogen. Maar vooral het plezier in verkoop.  Deelnemers ontdekten, dat sales eigenlijk leuker en gewoner is dan je zou denken. Die het (niet verder vertellen!) zelfs leuk gingen vinden.

Trusted advisor: verdieping voor professionals

Voor ervaren professionals heeft Eric Elbers het programma ‘Trusted Advisor’ ontwikkeld. Het programma, dat in company (bij voorkeur op een externe locatie) wordt aangeboden, bestaat uit drie bijeenkomsten van elk twee dagen.

Het programma kent drie thema’s:

Denken: Waarom doe ik wat ik doe? Hoe kan ik mijn arsenaal uitbreiden? Op welke manier kan ik mij verder ontwikkelen? Aan de hand van een Insights-persoonlijkheidsprofiel staat de deelnemer stil bij zijn eigen gedrag, drijfveren en ambities. Het programma biedt oefeningen, solo of met anderen. Leerdoelen worden scherper, de koers wordt vaster. 

Voelen: Kom je wel eens in de knel omdat je hoofd het ene zegt en je hart het andere? Waar kies je voor? Levert dat energie op of frustratie? In de tweede bijeenkomst gaan we een tandje dieper: er is ook aandacht voor voelen. In deze sessie leer je opnieuw gebruik te maken van je oudste, (dus) belangrijkste zintuig: je tastzin. Voelen wordt daarmee ontdaan van iedere vorm van zweverigheid en blijkt de basis te zijn waarop je kunt bouwen.

Doen: de laatste bijeenkomst staat in het teken van het verzilveren van de opgedane inzichten. De praktijk van je eigen werk wordt naar binnen gehaald en actuele cases worden uitgewerkt en opgelost. Het tempo ligt hoog, er wordt gelachen: het draait om spelvreugde.

Het programma wordt verzorgd met zeer ervaren trainers en acteurs en wordt altijd op maat worden gesneden voor de opdrachtgever.

Masterclass Haptonomie met Ted Troost

Hoe nieuw is het nieuwe normaal? Over aanraken en aangeraakt worden. Daarover gaat de Masterclass Haptonomie, die wordt verzorgd met het gezicht van de haptonomie: Ted Troost.

Voor wie? Of je nu (bijna) haptotherapeut bent, ander lichaamsgericht (coach) werk doet, werkzaam bent in de zorg of een functie vervult binnen het bedrijfsleven: voel je welkom. 

Als je wilt werken aan je tastzin, je eigen vaardigheden en als je nieuwe inspiratie wilt opdoen.